Marko Rantanen @ TCF 2017

#firstworldproblems

Marko Rantanen on Espoolaistunut potretti-, muoti- ja mainosvalokuvaaja.
Tässä sarjassa hän käsittelee #firstworldproblems teemaa.Sarja sai alkunsa kun Rantanen muutti Suomesta Tanskaan.
Hän ei itse puhunut Tanskaa, niinpä arjessa hän ei voinut kuulla ihmisten valittamista.
“Kun kotona avasin Facebookin niin siellä yksi valittaa kun väsyttää, toinen kun saamansa caffè latte on haaleaa ja kolmas ties mistä” hän sanoo.
Hän alkoi kuvaamaan asioita joihin oletti liittyvän jonkun ongelman tai mistä ihminen voisi huonona hetkenään valittaa.
Lisäpontta asiaan antaa se, että esim. YK:n kestävän kehityksen tutkijat listaavat Tanskan onnellisimpien maiden joukkoon vuodesta toiseen.
Silloinen asuinalue Charlottenlund oli ihan kiiltokuva-aluetta, ilman näkyviä ongelmia. Herkullinen lähtökohta kuvasarjalle.“Koirani ovat opettaneet minua paljon nauttimaan pienistä asioista ja en muista olisinko valittamalla saanut koskaan mitään asiaa edistettyä.
Valittaminen ei ole samaa kuin palautteen antaminen tai kritiikki.” Rantanen jatkaa.Myös netissä kiertävät firstworldproblems memet ovat olleet pohjana tälle sarjalle.
Kaikki kuvien ongelmat ovat minun keksimiä ja kuvien ihmiset omistavat muita ongelmia kuin kuvateksteihin olen laittanut.

#firstworldproblems
Marko Rantanen is a portrait, advertising and fashion photographer. In his personal work Marko specialises in analogue photography and storytelling.
This personal series is based on the theme #firstworldproblems. The project started in Copenhagen where Marko recently lived for two years.
He didn’t understand Danish hence managed to ignore the daily complaints of the locals whilst recognising that people were complaining, nevertheless.
“Facebook is filled with complaints on mundane things such as tiredness, caffe latte served too cold or who knows what.” Marko explains.

This inspired him to start documenting little things on his daily walks that could cause a complaint.
Added element to the series was the fact that the UN lists Denmark as the happiest nation in the world year after year.
The Danish neighbourhood of Marko, Charlottenlund, is a fairy-tale like area with no visible signs of problems.
This created a perfect juxtaposition for the series, added with inspiration from the meme world hashtagged first world problems.
“My dogs have taught me to enjoy small things in life. I can’t think of anything at all that could’ve come out of complaining. Complaining itself does not equal on constructive criticism.
All the problems in the pictures are fabricated by me and the real problems lying elsewhere than in the captions. ”

Marko Rantanen [ http://marko.fi/ ]
Marko Rantanen
[ http://marko.fi/ ]