Tiia Ennala @ TCF 2017

”Aloitin valokuvaamaan nuorempana mallinurani innoittamana, janosin tietää miten valokuvaajat luovat muoti-ja kauneuskuvat.
Maailma kiehtoi minua niin kameran edessä kuin takanakin. Tuohon aikaan kuvasin ainoastaan filmikameroilla, mutta en ikinä ihmisiä.
Valokuvausharrastus jäi tauolle, mutta ei ikinä lähtenyt mielestäni. Yritin välissä digikuvausta uusimmilla järkkäreillä, mutta ne eivät tuntuneet filmikuvaukseen verrattuna miltään. 2016 toukokuussa mieheni antoi potkun persuksille ja osti synttärilahjaksi minulle peilittömän järkkärin ja kasan vanhoja linssejä.
Siitä alkoikin valokuvaukseni uudestaan, armottomalla sykkeellä. Kuvaaminen peilittömällä Sonyn a7:lla ja vanhoilla linsseillä yhdistää filmikuvauksen manuaalisuuden ja fiiliksen, sekä digitaalisen aikakauden helppouden.
Nyt olen kuvannut ihmisiä vajaa 1,5vuotta niin suurella palolla, ettei ole tosikaan. Vajaaseen 1,5vuoteen on mahtunut yli 130 kuvaukset inspiroivien mallien ja ihmisten kanssa. Minua inspiroi ihmiset ja tarinat, sekä niiden tuominen uudelle ulottuvuudelle valokuvassa.”
Näyttely:
24 tuntia kauneutta
– Oodi suomalaiselle kauneudelle.
Suomalaisissa naisissa kiteytyy kauneus upeimmassa muodossaan: rohkeus, luonnollisuus, periksiantamattomuus, esteettisyys, sisu, luottamus, herkkyys, valo ja voima. Nämä ovat suomalaisen naisen ainesosia. Suomalainen nainen ei ole heikkoa tekoa, vaan taistelija joka on varustettu inhimillisyydellä ja myötätunnolla.
24 tuntia kauneutta- näyttely koostuu 24:stä valokuvasta, 24:stä kauniista suomalaisesta naisesta ja 24:stä vuorokauden tunnista.
Näyttelyn kuvaukset toteutettiin valokuvamaratonina 24 tunnissa 19.7. klo 10.00 – 20.7. klo 10.00 välisenä aikana.
[Tästä linkista ”making of video”]
Tiia Ennala (Photo: Jukka Aro)
Tiia Ennala (Photo: Jukka Aro)